Natten till onsdag stals en bil från en villa i Röbäck, Umeå. Foto: Privat

Mojgan vaknade när biltjuven slog till: ”Obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

En familj på Röbäck, Umeå, utsattes under natten mot onsdagen för en fräck bilstöld. Mojgan Karlsson och hennes fyra barn låg och sov när tjuven slog till.

Det var strax före klockan 02 som polisen larmades om bilstölden. Någon hade tagit sig in i huset och tagit bilnyckeln. Med hjälp av den så stals Mojgans tjänstebil som stod parkerad i carporten.

– Carporten är vägg i vägg med sovrummet så jag vaknade när bilen startade, men somnade om igen då jag trodde det var min man som kom hem från jobbet.

”Jag får panik”

Men ungefär en halvtimme senare kom hennes man hem och väckte då Mojgan för att fråga var hennes bil var. Då förstod de att bilen blivit stulen.

– Jag får panik, börjar ringa polisen och ber dem kolla överallt, så de skickade ut en patrull, säger Mojgan och fortsätter:

– Tankarna börjar ju snurra att de hade kunnat komma in och jag var ju själv hemma med barnen. Vad hade hänt då?

Värdesaker i bilen

I bilen fanns värdesaker, bland annat id-handlingar och barnens jultidningar för 15 000 kronor.

– Men ingen människa har ju kommit till skada, det är huvudsaken.

Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och upprättat en anmälan om grov stöld samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Enligt polisens hemsida uppmanas allmänheten att ringa 114 14 om iakttagelser gjorts som kan sättas i samband med händelsen.

Se bilder från familjens övervakningskamera i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.