Foto: TT

Stal tre chokladdryck – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två män döms för att ha tagit sig in på ett äldreboende i Skellefteå och stulit bland annat chokladdryck och sportband. Nu döms de båda männen till fängelse.

Det var i juli i år som en 30-årig och en 24-årig man tog sig in på äldreboendet i Skellefteå där de bland annat stal tre chokladdrycker, medicinsk utrustning, ett sportband, en mobiltelefon och ett larm.

Hade tidigare varit i soprum

I förhör har 24-åringen berättat att han tog chokladdryckerna och la dem i en påse eftersom att han var hungrig. Resterande prylar säger han sig inte minnas om han tog eftersom att han var påverkad av narkotika vid tillfället. I påsen ska det även ha legat två handväskor som 30-åringen hittade i ett soprum innan de gick in på äldreboendet.

30-åringen har i förhör sagt att han var med på platsen under den aktuella tidpunkten, men att han sprang därifrån då han hörde någon skrika och att han inte tagit något från boendet. Tingsrätten gör bedömningen att, med tanke på att chokladdrycken låg i den påse som 30-åringen hade väskorna i, så har de två männen utfört tillgreppet tillsammans.

Båda döms till fängelse

Den 30-åriga mannen stod även åtalad för att i april i år ha gått in på ett hotell i Skellefteå och där stulit en plånbok i receptionen. När han sedan blev stoppad av en ordningsvakt och därefter konfronterad av polis svarade han att det var en kompis plånbok som han fått låna för att köpa öl.

30-åringen har förnekat båda brotten medan 24-åringen erkänt att han stulit chokladdrycken, men invänt att han inte utfört gärningen tillsammans med 30-åringen. Båda männen förekommer i belastningsregistret och har blivit dömda tidigare. Tingsrätten finner båda männen skyldiga till brott. 30-åringen döms för två fall av stöld till fängelse i en månad och 14 dagar. 24-åringen döms för ett fall av stöld till fängelse i en månad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.