Förövarna stal plantor till ett värde av tusentals kronor. Foto: TT

Blomtjuvar stal växter – för över 10.000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Blomstertorget i Vännäsby blev i helgen bestulet på växter för över 10.000 kronor – en stöld som tyder på att växttjuvarna planerat tillslaget noggrant.

Det var under lördagsmorgonen den 15 juli som Mikael Jansson, som jobbar vid Blomstertorget i Vännäsby, upptäckte att de blivit bestulna på en mängd plantor. Förövarna hade lyckats ta sig över stängslet som inhägnar blommorna, tagit utvalda plantor och begett sig från platsen. Och skillnaden i antalet plantor var markant eftersom de stulna växterna uppgår till ett värde på sammanlagt 10.000 kronor.

– Det första jag tänkte var att ”här är något som inte stämmer”. Man blir skärrad, de har gått runt och valt ut de bästa plantorna i 500-600 kronors klassen, säger Jansson.

Ett planerat dåd

Enligt Jansson tyder mycket på att det var ett planerat inbrott, då det visade sig att förövarna flyttat över de stulna plantornas skyltar till de kvarvarande växterna – allt för att det inte skulle märkas att flera växter stulits från platsen.

– Det känns som att någon har planerat det hela, besökt oss dagarna innan och valt ut vilka plantor de ska ta, säger han.

Polisen besökte platsen strax efter inbrottet och händelsen är anmäld. Polisen vädjar till allmänheten att om någon sett eller hört något misstänksamt kopplat till händelsen så uppmanas man att ringa polisen på 114 14. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.