Foto: Bildbyrån

Racingstjärnan avslutar sitt proffskontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Racerföraren Robert Dahlgren från Skellefteå avslutar sitt proffskontrakt som förare åt Volvo. Han satsar nu på en karrirär som företagssäljare av personbilar åt Norrlandsbil istället.

Robert Dahlgren har kört som fabriksförare åt Volvo under hela 13 säsonger och har vunnit flera mästerskap. Nu avslutar han sitt proffskontrakt.

Trettiosjuårige Dahlgren säger till SVT att han varit på resande fot sedan han fyllde tonåring och att det här är ett beslut som ”mognat fram”. Han hoppas nu kunna kombinera sitt säljarjobb med att fortsätta köra vissa tävlingar.

– Jag har inte tröttnat på fabriksförarjobbet men jag har funderat en tid på vad jag ska göra senare i livet och nu dök det här säljarjobbet upp, säger han till SVT Nyheter Västerbotten.

Mer tid på hemmaplan

Familjen trivs också i Skellefteå och Dahlgren ser nu större möjligheter att få spendera mera tid med dem på hemmaplan.

– Sen får vi förhoppningsvis gå och se hockey lite oftare tillsammans också, säger han.

Robert Dahlgren tror att hans 13 säsonger som fabriksförare åt Volvo är något av ett rekord.

”Har varit helt fantastiskt”

– Det har varit helt fantastiskt, jag har många goda minnen och fått många vänner under tiden. Sen har vi också fått utveckla bilar tillsammans och vunnit några mästerskap också.

Dahlgren har haft cirka 200 resdagar per år och han började tävla redan som 13-åring.

– Nu känns det ändå bra att bryta av och göra något nytt och jag vill gärna ta chansen när den nu dyker upp, säger Robert Dahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.