Polisen i Västerbottens län har haft mycket att göra under helgen. Foto: Claudio Bresciani/TT, Audun Braastad/TT

Stökig festhelg – många alkoholärenden för polisen

Publicerad

Med flera pågående evenemang i länet har polisen haft händerna fulla i helgen.

Helgen i Västerbotten har varit fullspäckad med festligheter. Motorveckan i Lycksele och Åsele Marknad har lockat folk till Västerbottens inland och i Skellefteå har Trästocksfestivalen pågått i dagarna. Dessutom har både musikarrangemangen U Rock och ”Vi som älskar 90-talet” ägt rum i Umeå.

– När många människor samlas så är det klart att det medför ett ökat inflöde av ärenden, men det har ändå varit en god stämning överlag, säger Malin Axroth, kommunikatör vid Polisen.

”Vi har kunnat hantera det”

Polisen vittnar om en misshandel i Lycksele och en i Umeå, ett sexofredande på en camping i Åsele, en taxichaufför som blivit slagen i Skellefteå, samt ett par ytterligare mindre våldsbrott. I Åsele har dessutom ett antal minderåriga omhändertagits av socialtjänsten och sjukpersonal.

I övrigt har polisen huvudsakligen sysslat med alkohol- och narkotikarelaterade ärenden och gör bedömningen att festligheterna gått lugnt till.

– Det har varit mycket händelser men vi har kunnat hantera det och även jobba i förebyggande syfte, konstaterar Axroth.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer