Gärningsmännen greps på plats. Foto: TT

Stölder på Avion och Söderslätt – sex personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste dagarna har det förekommit stölder på Avion shoppingcenter i Umeå och Söderslätt. Gärningsmännen har stulit sportjackor för över 15.000 kronor. Sex personer sitter anhållna.

Polisen fick upp ögonen för brottsligheten redan i fredags då en person greps på Avion shoppingcenter i Umeå, efter att ha stulit en vinterjacka. Redan dagen efter greps ytterligare fem personer som senare anhölls och för närvarande sitter sex personer anhållna, samtliga i åldrarna 17-20 år gamla.

Stöldgods till ett värde av över 15.000 kronor

Enligt polisen rör det sig om stölder till ett värde av över 15 000 kronor, alla kopplade till sportaffärer på Avion och Söderslätt.

-Det är flera stölder som har skett. Ett tillvägagångssätt är att de går in flera stycken i butiken, och då plockar var och en samtidigt på sig en massa grejor och rusar ut, säger Jari Kiemunki, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Tre anmälningar om stöld

Det har hittills kommit in tre anmälningar om stöld, men som enligt polisen är en siffra som kan komma att stiga.

-Jag kan inte uttala mig i nuläget om det rör sig om en ”liga” av något slag. Men jag utesluter inte att fler anmälningar kan komma in, säger Kiemunki.

En utredning är pågående och förhör kommer att hållas under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.