Stor brottartävling i Umeå – Umeåbon Ellen tog hem en guldmedalj

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har den stora brottartävlingen Umeå Wrestling Battle gått av stapeln, och i år hade runt 300 brottare från 9 olika länder samlats för att tävla mot varandra. En av dessa var Ellen Johansson som trots att hon fick gå upp hela två viktklasser kammade hem en guldmedalj.

– Det var jättekul att få vara på hemmaplan och vinna.

Det har varit hög aktivitet i Umeå Energi Arena under helgen, då hundratals brottare mötts för att göra upp på mattan.

Ellen Johansson från Umeå skulle först tävla i sin egna klass, 61-kilosklassen, men det slutade i stället  med att hon fick gå upp två klasser. ​

– Jag orkade inte banta ned till min egen viktklass. Så skulle jag gå 65, men hon som var anmäld där dök aldrig upp, så då sa de att jag skulle hoppa upp i 69 kilos-klassen i stället. Det är en helt annan typ av brottning som man måste göra, man måste ställa om sin inställning helt och hållet. Jag fokuserade på snabbhet istället för styrka.

Inte förväntat sig seger

Hade du förväntat dig att det skulle gå såhär bra?

– Nej, inte alls. Jag förväntar mig inte så mycket tills efteråt. Då känns det bättre, att inte lägga så stor press på sig själv. Jag fokuserade på att göra min brottning och att ha kul, och då gick det ju bra.

Hör mer om hur Ellen tog hem guldet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.