Foto: SVT

Stor manifestation efter flygolyckan ställs in – vädret ställer till det

Publicerad

På torsdagen planerades en stor manifestation efter flygolyckan i Umeå i somras. Men på grund av vädret väljer man nu att ställa in den med sikte på ett nytt datum. Istället arrangeras en enklare minnesstund.

Redan dagen efter kraschen började planeringen för manifestationen som ska hedra anhöriga och sörjande. Tanken var att fallskärmshoppare från flera håll i landet skulle komma till Umeå och skapa en hjärtformation i luften.

Men nu ställer vädret till det och man planerar ett nytt försök på fredag, 18 oktober.

– Tanken var att ett stort plan från Stockholm skulle komma upp men enligt all specialistkompetens, såväl civil som militär meteorolog, går det inte att hoppa, säger Umeå fallskärmsklubbs chefsinstruktör Johan Hellström.

Enklare minnesstund

Istället anordnas en enklare minnesstund för anhöriga och de hoppare som ändå kommer till Umeå.

– Vi kommer titta på minnesfilmer på de förolyckade och lyssna till några otroligt vackra låtar live av Sabina Söderbäck. Det kommer att bli en fin stund.

Om hoppet inte går att genomföra på fredag kommer manifestationen att pausas till i vår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flygkraschen i Umeå

Mer i ämnet