Polisen på plats vid avspärrningarna i bostadsområdet där en man dog och två skadades i en skottlossning på onsdagskvällen. Foto: Samuel Pettersson/TT

Skottlossning i Umeå – en död och två skadade

Uppdaterad
Publicerad

En man är död och två män skadade efter en skottlossning i ett bostadsområde på Ersboda, en stadsdel i Umeå. Ett stort antal polisbilar ryckte ut till platsen sent på onsdagskvällen.

– Jag har jobbat i tio år och jag kan inte påminna mig om att vi har haft något sådant här, säger Peder Jonsson, presstalesperson vid Umeåpolisen, till SVT Nyheter.

Minst åtta bilar med blåljus ryckte ut till Ersboda efter larmet enligt Västerbottens-Kuriren. Ett större område har spärrades av vid en vändplan i Östra Ersboda.

Flera skadade

Enligt polisen har det skett en skottlossning där en man har dött och två personer skadats.

Dödsskjutning på Ersboda

– Vi har inlett en förundersökning om mord. Vi har spärrat av den misstänka brottsplatsen och det pågår sedvanliga utredningsåtgärder, säger Peder Jonsson, presstalesperson hos Umeåpolisen.

Polisen vill under natten inte svara på några frågor om åldrar på de inblandade. De svarar inte heller på frågor kring hur allvarliga skadorna är.

”Ett av de grövre”

Brottsplatsen har spärrats av och en teknisk undersökning pågår på platsen. En person har gripits under natten.

När hände senast något sådant här i Umeå?

– Jag har jobbat i tio år och jag kan inte påminna mig om att vi har haft något sådant här. Det finns andra typer av händelser och skottlossningar har vi haft men inte så här. Det här är ett av de grövre, säger Peder Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet