Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stor vattenläcka i Dorotea

Publicerad

Ytterligare en vattenläcka har drabbat Dorotea. Läckan har inträffat vid vattenverket och hela Dorotea blev utan vatten.

Under torsdagen uppstod två vattenläckor i Dorotea, den ena lagades under torsdagsnatten. Den stora läckan som var på råvattenledningenlagades först under fredagseftermiddagen. Hela Dorotea blev utan vatten.

– Det är en kombination av gamla ledningar och tjäle. Vi har börjat gräva, men det är fiber och högspänningskabel på platsen så vi måste ta det väldigt försiktigt, sa teknisk chef Bengt Svensson på förmiddagen.

Vattenkärl har ställdes ut runt om i samhället, det kördes även ut vatten till äldreboenden och andra drabbade verksamheter. På eftermiddagen kunde man laga läckan, vattnet skäpptes på sakta för att undvika att trycket skulle förstöra ytterligare ledningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer