Foto: SVT

Stor vattenläcka i Dorotea – skola och fritids stängde

Publicerad

Under natten mot måndagen uppstod en vattenläcka i Dorotea. Vattenläckan uppstod i huvudvattenledningen mellan Lajksjö och Dorotea. Enligt kommunen drabbades 1500 hushåll.

Strandenskolan och Fritids på Sjöboden och Fjällräven håller stängt under dagen på grund av vattenläckan.

– En del verksamheter kommer att drabbas hårt av vattenbrist. Vi håller just nu på att säkra vatten till vård och omsorg. Vi håller även på att försöka lokalisera läckan. Jag har inga prognoser för när vattnet kan vara tillbaka i nuläget, säger Nicke Grahn, miljö- och byggchef Dorotea kommun.

Vattentankar kommer placeras ut

Kommunen kommer att placera ut vattentankar under måndagen. Vatten finns också att hämta vid kommunförrådet, Bergvattengården och Dorotea sjukstuga. Medborgarna uppmanas ta med egna kärl till vattentankarna då kommunens inte räcker till. Senast förra veckan drabbades Dorotea av en stor vattenläcka.

– Det är inte samma läcka, vi har bara haft otur att de kommit så tätt inpå varandra, säger Nicke Grahn, miljö- och byggchef Dorotea kommun.

På tisdagsmorgonen var vattenläckan lagad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer