Stora problem med halka – flera olyckor på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Det är halt på många vägar i Västerbotten under onsdagskvällen.

– De senaste timmarna har vi haft 3-4 olyckor, så jag kan bara uppmana folk att vara försiktiga, säger Stefan Andersson RLC-befäl vid polisen i Västerbotten.

Under kvällen har flera olyckor rapporterats in från hala vägar.

– På några timmar har vi haft 3-4 olyckor, säger Stefan Andersson, RLC-befäl vid polisen i Västerbotten, på onsdagskvällen, och fortsätter:

– Vi har problem med halka över stora delar av länet. Inåt landet från Umeå är trafikläget svårt i och med att det regnar och samtidigt är kallt.

Bil hamnade på taket

På E4 norr om Kåge i Skellefteå sladdade en bil med fyra personer av vägen. Vid Ostvik åkte ytterligare en bil av vägen och hamnade på taket.

– Det var tre personer i bilen och de kunde själva ta sig ut. En av dem klagade på ont i ryggen, säger Åke Dahlqvist, vid räddningstjänsten i Skellefteå.

På E4 i Bureå körde en lastbil av vägen och ytterligare en stillastående lastbil blev stående intill.

Polisen uppmanar trafikanter att vara försiktiga.

– Kör långsammare, håll avstånd och gör hela tiden en bedömning om du behöver köra bil, säger Stefan Andersson.

”Ordentligt blåsigt och halt”

Mer besvärligt väder väntar framöver i länet.

– Det blir ordentligt blåsigt och halt, eftersom det kommer att regna på kalla, snörika vägbanor, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg.

Se senaste väderprognosen i spelaren här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.