Stormvindar försenade färja och hindrade flyg från att landa

Uppdaterad
Publicerad

Hård vind under morgonen tvingade Vasafärjan att skjuta upp sin avgång och hindrade morgonflighten från Stockholm till Skellefteå att landa.

– Det var planet som skulle landa här klockan 09:20 som tvingades flyga vidare till Luleå på grund av vinden vid landning. Förhoppningsvis lugnar det ned sig under dagen, säger Robert Lindberg, VD Skellefteå Airport.

SMHI varnar även för kuling på Kvarken och i Bottenviken med vindstyrkor upp mot 24 m/s. Färjan mellan Umeå och Vasa ställdes in under morgonen på grund av det besvärliga vädret. På torsdagsmorgonen meddelade rederiet Wasaline att färjans avgång skjuts upp på grund av de sydvästliga stormvindarna.

”Upp till 25 M/S i byarna”

– Vid Nordvalen är vindarna fortfarande upp till 25 m/s i byarna och i Vasa hamn upp till 23 m/s. Vindarna väntas avta under förmiddagen, säger Peter Ståhlberg, vd för Wasaline, i ett pressmeddelande.

Ny avgångstid för färjan från Vasa är 10.00 lokal tid. Rederiet uppger att ankomster och avgångar beräknas vara försenad idag med cirka två timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.