Storsatsning i Kittelfjäll – 350 fastigheter planeras

Publicerad

Peab och det danska företaget Kittelfjäll Resort AB har ingått samarbete och satsar på att bygga 350 fastigheter i Kittelfjäll.
– Vi tänker långsiktigt och är tålmodiga, säger Ulf Nordwall, projektutvecklare på Peab till SVT.

Det är via 100 hektar mark, som ägs av det danska bolaget Kittelfjäll Resort AB, i västra delen av Kittelfjäll. Där planeras för totalt 350 tomter samt ett nytt centrum med bland annat livsmedelsbutik, restaurang och servicehus. Om detta var Folkbladet först med att rapportera om.

I den första etappen planeras det för 46 tomter och man har för avsikt att bygga i takt med intresset från marknaden.

Förhoppningen är att locka köpare lokalt men kanske framför allt från Västerbottens läns kustland – men även från Danmark och Norge.

– Tidsplanen blir väldigt lång, marknaden orkar inte med 350 bostäder på ett eller två år. Vi tänker långsiktigt och är tålmodiga, säger Ulf Nordwall, projektutvecklare på Peab, till SVT.

Hustillverkning i Vilhelmina

Husen kommer tillverkas i Vilhelmina i Peabs regi för att sedan monteras i Kittelfjäll och det handlar om nyckelfärdiga lösningar.

– Vi hoppas att vi kan få några hus klara och på plats till påsken 2020, säger Nordwall.

I klippet ovan kan du höra Vilhelminas kommunalråd Annika Andersson (C) om byggplanerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer