Storsatsning på mobilnätet i Västerbotten

Publicerad

För första gången någonsin finns det en konkurrenssituation i Västerbotten kring mobilnätet. Tele2 och Telenor bygger just nu 120 nya basstationer.
– Vi vill bli ett fullgott alternativ till Telia, säger Patrik Nilsson täckningskoordinator på Telenor.

Under en längre tid har Telia varit det enda alternativet för boende utanför storstäderna i Västerbotten. Men just nu byggs nätet ut för fullt av Telenor och Tele2. Det är både 2G och 4G som ska förbättras.

Hittills har man hunnit sätta upp 46 nya basstationer. Innan 2016 är slut ska det finnas 120 nya stationer runt om i länet, en ökning på 185 procent.

– Vi har saknat täckning på delar av länsvägarna, men nu ska vi åtgärda det. Man ska kunna prata i telefon om man åker mellan Lycksele och Dorotea, säger Nilsson.

Bättre täckning i Vindeln

Förra veckan berättade Västerbottensnytt om de boende utanför Vindeln som har stora problem med Telias täckning.

– Vi kommer att sätta upp ytterliggare en mast i Vindeln. Dessutom kommer vi förstärka täckningen efter väg 363 norr om Vindeln, säger han.

– Vid 2016 slut ska vi vara ett fullgott alternativ till Telia. Vi kommer också att ha vita fläckar, men vi ska ha en bra täckning över hela länet, säger Patrik Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer