Arkivbild. Omkring 25 personer ska ha befunnit sig på torget i Lycksele när ett stort slagsmål bröt ut under fredagskvällen. Foto: TT

Stort slagsmål på torget i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under fredagskvällen till torget i Lycksele till följd av ett stort slagsmål. Fyra personer omhändertogs och belades med handfängsel.

– Polis nödgades att använda pepparsprej för att få kontroll på personerna, skriver RLC-befäl John Enzinger.

Enligt en person som larmade polisen befann det sig omkring 25 personer på platsen när bråket utbröt vid 23-tiden på fredagskvällen. Flera personer ska ha hamnat i slagsmål med ordningsvakter.

Flera polispatruller larmades till platsen och fyra personer omhändertogs varav samtliga belades med handfängsel.

– Två av personerna var så pass våldsamma att polis nödgades att använda pepparsprej för att få kontroll på personerna, rapporterar John Enzinger, RLC-befäl, på polisens sajt.

Skadeläget på de inblandade är i skrivande stund okänt men polisen ska ha hjälpt en person till sjukhus.

– Det finns flera vittnen till händelsen, polis samlar in vittnesuppgifter. Polisen upprättar flera anmälningar om misshandel, skriver polisen på sin sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.