Foto: AMI RUDBÄCK AMI/TT

Storuman har aldrig haft så få arbetslösa som nu på tio år

Uppdaterad
Publicerad

Flera av länets kommuner har sett en minskning i arbetslöshet, Storuman är en av dem. Arbetslösheten i Storuman har aldrig varit så låg som den är nu på nästan tio år.

Flera av länets kommuner har fått en minskning i arbetslöshet, i inlandskommunen Storuman har arbetslösheten aldrig varit så låg som den är just nu på tio år. I Juli månad var endast 115 personer arbetslösa i Storuman det motsvarar 5,6 procent av den arbetsdugliga befolkningen, det är den lägsta noteringen sen oktober 2008. Storumans siffror slår länsnittet som ligger på 5,8 procent arbetslösa.

I Nordmaling så var under Juli månad 250 personer arbetslösa, alltså 7,8 procent. Det är den lägsta noteringen sedan Januari 2009 och det betyder att arbetslöshet har minskat fem månader i sträck.

Ungdomsarbetslöshet

I Malå så har ungdomsarbetslösheten gått ner rejält, endast 15 ungdomar går utan jobb i Malå det motsvarar 7,5 procent och gör att Malå hamnar under länssnittet som ligger på 8,8 procent. Malås 7,5 procent är den lägsta siffran som kommunen haft sedan februari 2008.

Åsele går emot resten av länet

Ungdomsarbetslösheten minskar i hela länet förutom i Åsele. I Åsele så är 23,3 procent av ungdomarna arbetslösa, det är 11,8 procentenheter högre än motsvarade period förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.