Se Josef, nio år, provtesta nya lekplatsen. Foto: SVT

Storuman miljoninvesterar i nya lekparker

Uppdaterad
Publicerad

I Storuman kommun satsar man stora pengar på att bygga nya lekplatser. Förra veckan invigdes den senaste i raden.

– Det här har varit en efterlängtad satsning tror jag. Nu har vi såväl gamla som unga som är här och leker. Det känns kul, säger Madeleine Rinman, informatör på Storumans kommun.

Projektet med att bygga nya lekplatser i Storuman har pågått i flera år och hittills har man byggt sex stycken. I dag har man lagt nästan fyra miljoner kronor och framöver kommer man påbörja arbetet med en parkour-park i Hemavan.

– Det känns jätteroligt att vi, till skillnad från andra kommuner med dålig ekonomi, nu har möjligheten att satsa på att inte packa ner våra lekplatser, utan istället packa upp helt nya, säger Rinman.

Barnen nöjda

Det är uppe vid skidvallen som den senaste lekparken är placerad. När SVT är på plats har flera barnfamiljer trotsat värmen för att besöka den nya lekplatsen.

– Jag tycker det är en jättebra lekpark, säger Josef Burman, nio år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.