Foto: TT

Storumanbo anmäler Stockholms slott

Uppdaterad
Publicerad

En familj i Storuman hade rest ner till huvudstaden för att turista under barnens sportlov. Men resan blev inte riktigt som de hade tänkt sig och nu anmäler de Stockholms slott till Konsumentverket.

Innan resan hade familjen på slottets hemsida läst att det under alla skollov, förutom sommarlovet, skulle vara fri entré för barn i vuxnas sällskap. Trots det krävde entrépersonalen att familjen skulle betala inträdesavgift både för de vuxna och för barnen i sällskapet.

När familjen ifrågasatte det ska personalen ha svarat att det bara gällde vecka nio, det vill säga den veckan som barnen i Stockholm hade sportlov. För skolbarnen i Västerbotten infaller sportlovet alltid vecka tio.

Vägrade ge rabatt

Enligt pappan påpekade familjen att det inte stod något på slottets hemsida om att det endast gällde under Stockholmselevernas lov. Men trots det ska entrépersonal ha vägrat att ge familjen rabatterat inträde. Familjen har nu anmält Stockholms slott till Konsumentverket.

”Jag anser att Stockholms slott gjort sig skyldig till falsk marknadsföring på sin hemsida”, skriver pappan i anmälan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer