”Vi har alltid önskat konstgjort gräs” – hör Filmon Hagos i Storuman. Foto: Jan Färingö, SVT

Storumans konstgräs odlar fotbollsintresset i kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Storuman IK är en av de klubbar i Västerbotten som har sett ett ökat fotbollsintresse det senaste året. En förklaring är den nya konstgräsplanen.

— Alla har väntat på att få köra igång och den nya planen har betytt allt. Och nu vill vi bygga en supermultiarena för olika idrotter så att alla ska känna sig välkomna hit, säger Harald Kristiansen, huvudtränare för Storumans IK.

Storuman IK:s efterlängtade konstgräsplan stod färdig i höstas men hann knappt användas förrän den första snön kom. Fast nu är det fullt ös på planen och i Storuman är fotbollsintresset på topp.

— Det var ju två saker som kom samma år. Pandemin och konstgräsplanen. Om det är en kombination av dessa vet jag inte, men det känns som att alla vill spela fotboll nu, säger en helnöjd Harald Kristiansen.

Ta en titt på Storumans nya konstgräsplan och möt några av de som använder den i klippet ovan.

Storumans konstgräs fakta

Konstgräsplanen i Storuman kostade ca. 7 miljoner kronor och har till största delen finansierats av Arvsfonden. Sedan ligger också mängder av ideellt arbete bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.