Foto: SVT/Montage

Restaurang med strippshow stängs ned – ägaren blir kvar i lokalen

Publicerad

I helgen blev det känt att ägaren till restaurangen i Skellefteå som arrangerat strippshow motsade sig uppsägningen av hyresavtalet.
Nu står det klart att han accepterat uppsägningen. Och man har dessutom tecknat ett nytt avtal.

Det var efter tidningen Norrans granskning det avslöjades att Skellefteårestaurangen på nattetid erbjudit nakna strippshower. I och med det valde det kommunala bostadsbolaget Skebo att säga upp hyresavtalet med restaurangägaren.

Sedan tog kommunikationen slut. I tre veckor sökte man ägaren utan resultat. När man väl fick kontakt visade det sig att ägaren inte accepterade Skebos krav.

– Vi har inte pratat med honom särskilt mycket. Men i dagsläget bestrider han det här och vi har inlett en dialog. Men vi kan inte gå in i några detaljer eftersom vi är inne i en process just nu, sade Anna Ersson, marknadschef vid Skebo, till SVT Nyheter i helgen.

Ägaren har ändrat sig

Under tisdagen står det klart att ägaren ändrat sig och nu accepterar Skebos uppsägning.

– Ägaren har i ett möte med oss bett om ursäkt och tagit avstånd från den tidigare verksamheten som inte omfattade restaurangdelen, säger Skebos vd Åsa Andersson, i ett pressmeddelande.

Ingår nytt avtal

Man var beredd att ta ärendet till tingsrätten om ägaren fortsatt skulle bestrida uppsägningen. Men i och med att han accepterat förlikningen har man dessutom valt att teckna ett nytt avtal med restaurangägaren som börjar gälla från och med 1 januari 2019.

– Vi vill ge människor en andra chans. Ägaren har tagit avstånd från delar av den tidigare verksamheten som bedrevs i källaren. Den nya restaurangverksamheten ska få ett nytt namn med ett nytt koncept, säger Åsa Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer