Stugbrand i Stöcke – polisen misstänker brott

Uppdaterad
Publicerad

Sent på måndagskvällen fick räddningstjänsten i Umeå rycka ut till Stöcke efter larm om brand i en stuga. Efter branden misstänker polisen att den kan vara anlagd.

Larmet kom strax efter 22.30 under måndagskvällen och räddningstjänsten fick rycka ut till Skärvägen i Stöcke utanför Umeå. Enligt räddningstjänsten har branden startat på utsidan av stugan och när man kom till platsen var den fullt utvecklad. Räddningstjänsten lyckades släcka branden men stugan fick stora skador.

– Stugan står kvar men har ganska stora skador. De var där ett bra tag, ingen befann sig i stugan men man ha mött bilar på väg därifrån berättade insatsledaren jag pratat med, säger Conny Qwarforth på räddningstjänsten i Umeå under tisdagsmorgonen.

Misstänker brott – vill ha tips

Polisen misstänker att branden är anlagd och en anmälan gällande mordbrand har upprättats.

– Om man har sett något som kan sättas i samband med detta hoppas vi att man hör av sig till polisen, säger polisens kommunikatör Marie Andersson och hänvisar till 114 14. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.