Biltjuvarna tog av till fots efter att polisen fått stopp på bilen med spikmatta. Arkivbild. Foto: Patric Söderström / TT

Stulen bil stoppades med spikmatta i Byske

Uppdaterad
Publicerad

Ett gäng ungdomar greps natten mot söndag efter en biljakt som slutade i Byske. Polis från både Västerbotten och Norrbotten samarbetade och använde spikmatta för att få stopp på tjuvarna, som misstänktes ha stulit fler bilar under dygnet som gått.

– Bilen de färdades i var stulen och polisen följde efter tonåringarna till fots efter att man fått stopp på bilen, säger Marie Andersson, RLC-kommunikatör.

Efter jakten kunde polisen gripa fem ungdomar i 16-årsåldern, vilka fördes till Skellefteå polisstation.

Det var efter en tjuvtankning på Circle K i Piteå som personerna i den stulna bilen kändes igen som misstänkta för ett gäng andra bilstölder under samma dygn i Norra Västerbotten och Norrbotten.

Jakten drog norrut

I Skellefteå såg man den stulna bilen igen som inte stannade när polisen försökte stoppa den, då började jakten norrut.

I Byske lyckades polis från de båda länen stoppa bilen med hjälp av en spikmatta på vägen.

Ungdomarna i bilen sprang då från platsen men kunde stoppas efter en kortare jakt till fots.

– De är i nuläget frigivna med tanke på deras ringa ålder men utredningen kommer att sammanställa alla uppgifter i ärendet under veckan som kommer, säger Jari Kiemunki, jourhavande förundersökningsledare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.