Foto: TT.

Supporterbuss plockar upp fans – på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

I dag klockan 14 spelar Umeå IK hemmapremiär mot IFK Kalmar, och för att locka Umeåborna till arenan tar man nu saken i egna händer. En gratis UIK-buss ska köra runt i stan för att skjutsa publiken till matchen.

För att underlätta för publiken att ta sig till hemmapremiären kommer en UIK-buss att köra runt i Umeå enligt en förutbestämd rutt och plocka upp fans som bussen tar till Umeå Energi Arena.

Bussen startar på Ersboda och kommer köra till Mariehem, Nydalahöjd, Ålidhem, Lilljansberget och sedan vidare till Umeå Energi Arena.

– Det är en gratis tjänst som vi väljer att satsa på den här matchen för alla som löser matchbiljett. Det kommer att bli en fotbollsfest och vi hoppas att många tar chansen att se det nya UIK som är byggt på lokala, unga spelare, säger sportchefen Patrik Sandström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.