Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jägare från Lycksele har lämnat in en polisanmälan mot Sveaskog för förtal. Foto: SVT

Jaktklubb polisanmäler Sveaskogs skogsvårdschef

Uppdaterad
Publicerad

Grundforsbyggets jaktklubb lämnade under fredagen in en polisanmälan om förtal mot Sveaskogs skogsvårdschef i marknadsområde nord, Mikael Lundberg.

– Han valde att lämna ut oss i intervjun som SVT gjorde med honom och han målade ut oss som dåliga människor och därför tycker vi att polisen borde få titta på det här. Vi anser att han gjort sig skyldig till förtal, säger Greger Thorsson som är jaktledare i Grundforsbyggets jaktklubb.

I intervjun uppgav Mikael Lundberg att det fanns flera anledningar till att Grundforsbyggets jaktklubb fick sitt arrende uppsagt.

– Det handlar om hur du fungerar i jaktlaget, mot dina jaktkompisar, mot grannlag och hur du fungerar mot folk i övrigt, sade Mikael Lundberg i intervjun.

”Ett grovt påhopp”

Och det är just det här som Grundforsbyggets jaktklubb reagerar emot.

– Han hänger ut oss och säger att vi uppträder dåligt mot jaktkompisar och andra jaktlag och  människor i övrigt vilket vi tycker är ett grovt påhopp, säger Christer Klintefelt.

Sveaskog har valt att kommentera ärendet skriftligen under fredag kväll.

”Sveaskog har noterat att det verkar gjorts en polisanmälan för förtal. Sveaskog har inte tagit del av anmälan och kan vid dessa förhållanden inte kommentera den. Sveaskog hänvisar till polisen. Skulle anmälan avse det som sades under SVT-intervjun är det dock bolagets bestämda uppfattning att det inte finns något som utgör förtal i den intervjun,” skriver tf pressansvarig Edvard Unsgaard.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Jaktkritik mot Sveaskog

Mer i ämnet