Foto: SVT.

Svenskt EM-brons i skidorientering

Uppdaterad
Publicerad

Det blev silver för de svenska damerna och brons för herrarna när EM i skidorientering avslutades med stafetter i Turkiet.

Ryssland vann stafetten på damsidan där Sverige, med Hanna Eriksson, Magdalena Olsson och Tove Alexandersson, var 1.48 efter i mål på silverplats. Finland slutade trea. På herrsidan vann Norge före Ryssland och Sverige. I den svenska truppen fanns bland annat Umeå Orienteringsklubbs Erik Blomgren.

Totalt blev det tio EM-medaljer under mästerskapet för svensk del.

– Vi är väldigt nöjda, särskilt som vi inte prioriterade EM. Hemma-VM blir nog kul, säger den svenske förbundskaptenen Frans Wickbom, som säger att målet på VM är dubbla guld i just stafett.

VM i Piteå

– I dag är vi inte riktigt där, men avståndet är inte stort sett över 80-90 minuters orientering. Och i Sverige kommer förutsättningar att vara andra. På den här höjden blir du oerhört hårt straffad om du har en dålig dag fysiskt. Vi ska definitivt kriga om stafettgulden på VM.

VM avgörs i Piteå den 20-24 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.