Foto: TT

Swedbank stänger kontor i inlandet

Uppdaterad
Publicerad

Swedbank stänger flera av sin kontor i inlandet – för vanliga bankärenden. Därmed finns det bara möjlighet för inbokade möten.

Förändringen gäller för bankens kunder i Åsele, Dorotea och Norsjö. Från och med den 3 maj kommer kunderna endast kunna ha personlig kontakt med banken om man på förhand bokat ett möte. Anledningen är att besöken minskat.

– Det handlar inte om någon stängning utan en förändringen där man bokar tid för bankbesök. Vi kommer besöka kontoren efter behov. De här tre kontoren har vi haft öppet en gång i veckan och vi ser att allt fler gör sin behov på andra sätt och att efterfrågan har minskat, säger Per-Åke Karlsson, kontorschef för Swedbanks inlandskontor.

Drabbar äldre

Kommunalrådet i Dorotea, Mats-Erik Westerlund (DKL), tror att det blir tuffast för de äldre som inte är på internet så ofta.

– Det är bara att beklaga, säger han till VK.

Nyligen blev det klart att Swedbank stänger kontor i Byske och och Burträsk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.