Nu borstas taken vid den byggnad där taket har rasat in. Foto: SVT

Tak rasade in på ladugård vid Forslunda i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Ett tak har rasat in på en ladugårdsbyggnad vid Forslundagymnasiet i Umeå. I byggnaden fanns 30 grisar, men personal från gymnasiet lyckades få ut djuren ur byggnaden.

Vid 03-tiden natten mot fredagen larmade en väktare om att ett tak rasat in på en ladugårdsbyggnad vid Forslundagymnasiet i Umeå.

– Det är en del av en mindre ladugårdsbyggnad som taket har rasat in på. Enligt uppgift ska det finnas grisar i byggnaden, säger Peter Wikström, inre befäl vid räddningstjänsten i Umeå.

Räddningstjänsten lämnade platsen efter att de kallat dit personal från skolan.

I samband med raset ska även en vattenläcka ha uppstått.

Personal från gymnasiet jobbade med att få ut djuren från den del där taket fallit in.

– Det fanns ett 30-tal grisar i byggnaden, en sugga och resten smågrisar. Alla klarade sig och är i säkert förvar, det känns jättebra att det gick bra, säger skolans rektor, Cathrin Backman Löfgren.

Hon berättar att det var en del av gymnasiets stora svinhus som taket rasat in på och att det faktum att grisarna stod i boxar verkat ha skyddat dem. Det nedfallna taket lade sig ovanpå boxarna.

Vad händer nu?

– Vi fortsätter med snöskottningen av alla tak. Vi vet inte om det var någon svaghet i konstruktionen, säger Cathrin Backman Löfgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer