Foto: SVT

Telefonistörningar hos landstinget över

Uppdaterad
Publicerad

Landstinget har haft återkommande problem med telefonin i veckan, och under torsdagen drabbades återigen både Lycksele lasarett och länets sjukstugor av telefonstörningar.

Veckans telefoniproblem hos Västerbottens landsting har blivit en följetång. Under torsdagen uppstod problem på nytt när Lycksele lasarett och sjukstugorna i Västerbotten inte gick att nå med lätthet. Tidigare i veckan hade landstinget problem med sin hårdvara som drabbats av tekniska problem. Denna gång vardet dock ett helt annat problem – störningarna hade lokaliserats till en av Telias stationer.

– Den här gången är det inget fel i landstingets utrustning, men vi blir drabbade eftersom all trafiik till sjukstugorna i inlandet och Lycksele lasarett som går via den här stationen. Men det funkar via växeln, internt fungerar det jättebra, så man kan ringa växelnumret och kopplas den vägen, sade Eva-Britt Morin, verksamhetschef vid teleenheten på landstinget, under torsdagen.

Under fredagsmorgonen meddelade emellertid landstinget att problemen var lösta och att alla telefoner fungerar som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.