För 5.000 lovade paret att de skulle förlova sig – det har de nu gjort. Foto: Privat

Tea och Albin gifter sig i buren för 50.000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Tea Salomäki och hennes kille Albin Frank från Umeå gifter sig i Musikhjälpens glasbur – om de lyckas samla in 50.000 kronor.

Paret från Umeå har varit tillsammans i fem år och startade insamlingen under fredagsmorgonen. För 5.000 kronor lovade de att förlova sig. Bara några timmar efter de lagt ut insamlingen var den uppe i 6.250 kronor. Och när Tea kom hem från jobbet gick Albin ner på knä och friade.

– Det känns overkligt och konstigt. Det trodde jag inte imorse. Vi har pratat mycket om att gifta oss men vi har tänkt mycket på hur vi ska göra och att vi måste spara pengar,  säger Tea Salomäki.

Musikhjälpen Umeå

”Jättenervöst”

För 50.000 kronor lovar paret att gifta sig i glasburen. För tre år sedan gifte sig ett annat par i Musikhjälpen. Tea och Albin börjar nu förstå att ett bröllop i buren kan bli ett faktum.

– Det känns helt galet och kommer i så fall att vara jättenervöst. Men det går till en grymt viktig sak och då känns det värt det, säger Tea Salomäki.

Pengarna som samlas in för Musikhjälpen går oavkortat till Radiohjälpen. Temat för årets Musikhjälpen är ”Barn är inte till salu”.

Här hittar du Tea och Albins insamling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Umeå

Mer i ämnet