Foto: SVT

Tidigare misstänkt mordbrännare: ”Ska bränna ned polishuset”

Publicerad

Den man som tidigare i veckan friades för den nedbrända bilen utanför polishuset i Norsjö har åtalats misstänkt för en rad brott. Bland annat har han hotat att bränna ned polishuset i Skellefteå.

Det var i februari som en bil utanför polishuset i Norsjö sattes i brand. Två personer misstänktes och en av de, en 25-åring, dömdes senare i tingsrätten för bland annat mordbrand. Tidigare i veckan friades 25-åringen i hovrätten eftersom bevisningen inte ansågs vara tillräckligt stark.

Samma man har nu åtalats på nytt för en rad brott.

I slutet av oktober misstänks 25-åringen ha misshandlat tre personer under samma dag. Han ska bland annat ha tagit strypgrepp på en av personerna och sedan slagit denne med knytnävarna samt med en träkäpp.

”Ska bränna ned polishuset”

25-åringen omhändertogs sedan av polis och har då angripit de två poliserna med hot om våld. Bland annat ska han ha yttrat dödshot och även hävdat att han ”ska bränna ned polishuset i Skellefteå.” Vid det tillfället hade han ännu inte friats från mordbranden i Norsjö.

Mannen åtalas nu för stöld och olaga intrång efter att ha stulit en TV-apparat i Arvidsjaur. Han åtalas även för narkotikabrott och två fall av misshandel och skadegörelse. Hoten mot poliserna rubriceras som hot mot tjänsteman och olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.