Foto: Mario Achi

Tjugotal passagerare i olycka – dubbeldäckare körde av E4

Uppdaterad
Publicerad

En dubbeldäckare körde av E4 i höjd med Gumboda i Robertsfors kommun under lördagsmorgonen. Ett tjugotal passagerare, varav ett barn, befann sig på bussen. Flera ambulanser och räddningstjänsten från tre orter larmades till platsen.

Larmet kom in vid 08.40-tiden på lördagsmorgonen efter att olyckan skett på E4 i norrgående riktning. Bussen står kvar på alla fyra hjulen, men hade hamnat utanför vägrenen.

Räddningstjänstens enheter från Ånäset, Umeå och Robertsfors larmades till plats och tre ambulanser kallades dit. Vid 09.15-tiden uppgav produktionsledaren vid SOS alarm att passagerarna höll på att ta sig ut.

Barn i bussen

Vid 09.40-tiden bekräftade Andreas Mattsson, insatsledare vid Umeås räddningstjänst, att ingen person hade kommit till skada.

– Ett barn, 17 vuxna och chauffören befann sig i bussen, men alla har klarat sig utan skador, säger han.

Foto: Mario Achi

Bussen står i diket, på alla fyra hjulen. Men enligt räddningstjänst är det oklart hur den kan ha hamnat där.

– Det är inte halt på vägen, så jag vet inte varför bussen har kört av vägen, det har jag ingen förklaring till, säger Mattsson.

Oklar orsak till olyckan

Vägen var en längre tid avstängd i båda riktningar, men enligt Tor Håkansson, räddningschef i beredskap vid Robertsfors räddningstjänst ska trafiken nu flyta på igen.

– Samtliga av räddningstjänstens enheter lämnar olycksplatsen nu och passagerarna transporteras från platsen i en ersättningsbuss, säger han.

Foto: Mario Achi

Det är ännu oklart hur bussen kunde köra av vägen. Polisen har kontrollerat förarens nykterhet. Det finns ingen misstanke om rattfylleri då chauffören blåste negativt i polisens sållningsinstrument.

Polisen misstänker inget brott utan rubricerar händelsen som trafikolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.