I helgen blev det dubbla silvermedaljer när både Norsjö Volleys kill- och tjejlag kom tvåa i U20-SM. Foto: Tomas Bergqvist

Tog fyra SM-medaljer – på en vecka

Publicerad

Förra helgen tog Norsjös U18-lag i volleyboll både guld och silver i Svenska mästerskapen. I helgen visade ortens U20-lag samma segervilja när det blev två silvermedaljer i SM.

– Vi hade båda lagen i SM-final, det är inget annat än en styrkedemonstration, säger tjejlagets tränare Tomas Bergqvist.

Tjejerna vann gruppspelet och tog sig vidare till kvartsfinal där de vann två raka set mot Falkenberg. I semfinalen mot Engelholm krävdes det tre set innan matchen avgjordes och Norsjö stod som segrare. Finalmatchen mot Sollentuna blev en lång historia.

– Vi spelade fem set i finalen. Egentligen avgörs matchen vid 15 poäng, men då stod det lika, så matchen gick ända till 17 och Sollentuna vann med minsta marginal, säger Tomas Bergqvist.

”Vi har vunnit, inte förlorat”

Även killarna tog sig enkelt till final genom att vinna sina två gruppspelsmatcher. Därefter vann de både kvartsfinalmatchen och semifinalmatchen genom att vinna två raka set i vardera match. I finalen tog det till slut stopp när de mötte Falkenberg. Norsjökillarna var besvikna efter förlusten, men deras tränare Sara Forsberg tycker att lagets insats var otrolig.

– Det är egentligen helt sjukt att de fixade det så bra mot Falkenberg om man jämför finallagens förutsättningar. Många killar i Norsjö tränar tre gånger i veckan och vi har inte speciellt mycket bolltid heller. I Falkenbergs U20-lag är det vissa som spelar i elitlaget, så egentligen går det inte ens att jämföra de två lagen, säger hon och fortsätter:

– Vi har vunnit ett silver, inte förlorat ett guld.

Fem Norsjöspelare bäst i turneringen

En jury tog efter helgens spel ut ett All-Star team där de sju spelare som de ansåg presterat bäst under helgen sattes samman i ett lag. Av sju spelare i tjejlaget var två tjejer och i killarnas All-Star team var tre av sju från Norsjö Volley.

Förra helgen tog Norsjö Volleys tjejer hem silvret i U18-SM och killarnas guld blev historiskt, då det var klubbens första SM-guld på killsidan.

– Nu är det skönt att gå på sommarlov och ha bland de fyra bästa ungdomslagen i landet, säger Tomas Bergqvist.

MISSA INTE: Ladda ner SVTs app för mer lokala nyheter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.