Till höger medaljörerna i den olympiska tävlingsklassen. Vinnaren Tomas Mikaelsson,Stöcke TS Järnet, Henrik Karlborg, Stöcke TS Järnet och Andreas Ramström, Luleå triathlon. Foto: Stöcke TS Järnet

Tomas Mikaelsson från Vilhelmina vann Umeå triathlon

Publicerad

På lördagen avgjordes Umeå triathlon i centrum. Vinnare i tävlingsklassen på herrsidan blev Tomas Mikaelsson, från Vilhelmina, men som tävlar för klubben Stöcke TS Järnet.

– Han vann även förra året och tillhör de bästa i trakten, så det var inte förvånande, säger Björn Tunemalm, tävlingsledare.

Tävlingarna startade under fredagen med sprintdistanser. På lördagen kördes OS-triathlon med 1 500 meter simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning. Vinnaren på herrsidan blev Tomas Mikaelsson från Vilhelmina, med tiden 2.13,58.

På damsidan vann Magdalena Fors, från Stockholm, som tävlar för klubben Terrible Tuesdays Triathlon.

Arrangörerna är mycket nöjda med tävlingen och menar att det fungerat bra att att dra sträckorna genom centrum.

– Det funkade över förväntan och de tävlande tyckte att det var spännande. Det var hyfsat bra med publik också. Vi kommer nog köra på samma upplägg nästa år, säger Björn Tunemalm, tävlingsledare.

Här hittar du resultat från tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.