Se varför badhuset i Jörn är skyldig Skellefteå kommun nästan en halv miljon kronor. Foto: SVT

Tömde badhus på miljonbelopp – döms för grov förskingring

Publicerad

För drygt ett år sedan försattes badhuset i Jörn utanför Skellefteå i konkurs. I samband med konkursen gick aktieägarna ut och berättade att de råkat ut för en ”icke blygsam förskingring”. Nu döms en kvinna sedan hon fört över närmare en miljon kronor ur bolaget till egna konton.

Det var i början av februari förra året som bolaget som drev badhuset i Jörn på egen begäran sattes i konkurs. I samband med det gick bolaget ut i sociala medier och berättade att de utsatts för förskingring som de polisanmält.

Nu döms en kvinna för grov förskingring. Vid 40 olika tillfällen under närmare ett års tid ska hon fört över sammanlagt 999 000 kronor. Kvinnan har erkänt och pengarna ska ha använts till spel på nätcasinon.

Kvinnan döms till fängelse i ett år och sex månader för grov förskingring, hon ska även betala 177 000 kronor i skadestånd till konkursboet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.