Daniel Grankvist, trädgårdsmästare, här med och Carolina Linné, florist, föreläste om balkongodling. Foto: SVT

Egenodlat i fokus på trädgårdsmässan

Publicerad

Efter en fredag med besöksrekord avslutades den tre dagar långa trädgårdsmässan i Umeå. Enligt arrangörerna har den starkaste trenden handlat om att odla sin egen, ekologiska mat.

Nolia Trädgård i Umeå har lockat många besökare. När mässan avslutades på söndagen hade man haft 7.967 besökare – vilket betyder att man slagit det gamla rekordet med 1201 besökare.

– Beslutet att bredda mässan för att få fler intresserade att hitta hit har gett tre dagar som alla slagit rekord, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB som arrangerar mässan, i ett pressmeddelande.

Trenden: egenodlad ekologisk mat

Under söndagen hölls det också en panel med frågor där bland annat trädgårdsgurun Lena Israelsson, Kerstin Fahlman-Noord, trädgårdstekniker och Leif Blomqvist, rosenexpert, deltog i en frågestund där publiken fick ställa sina trädgårdsfrågor.

Under söndagen avrundades den tre dagar långa trädgårdsmässan som beräknas ha haft omkring 7.000 besökare och 70 utställare.

– Intresset följer en av de hetaste trädgårdstrenderna, att odla sin egen, ekologiska mat, säger Kristin Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.