• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Mariana Mattsson. Foto: SVT

Trädgårdsprofil länets mesta Lantis

Uppdaterad
Publicerad

Mariana Mattson i Norrbyberg högst rankade länsbo när tidningen Land utser Årets Lantis. Mer lantis än Björn Ferry.

Mariana Mattsson i Norrbyberg utanför Lycksele är rankad nummer 12 på tidningens Lands lista  på Årets Lantis och den länsbo som rankas högst.

Mariana Mattsson är en känd trädgårdsprofil, som missionerar i hela Sverige om lappländsk trädgårdskultur. Tidnigen land utser varje år en lista med på hundra personer som gett landsbygden ett spännande ansikte.

Därmed är hon rankad som mer Lantis än Björn Ferry i Storuman som bara kom på 53:e plats.

Andra länsbor på listan var bland andra Johanna och Pär Hellström i Kåge som gör ost på plats 26. Östen Berglund i Vännäs på 50:e plats. Han skänkte bort 12 miljoner kronor till kommunen på villkoret att pengarna gick till ungdomarna i bygden.

Nummer ett blev kocken Tareq Taylor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.