Krismöte om medlemsflykten

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga sektionsordförandena för kommunal i Västerbotten samlades idag för att tala om allt som hänt i deras minst sagt skandalomsusade ledning.

De nitton ordförandena samlades i Lycksele under fredagsförmiddagen, dels för att låta sig ytterligare informeras om Kommunaltoppens felsteg men också för att själva få ge uttryck för vad det innebär för medlemmarna i länet.

– Ja, jag har fått ta väldigt många samtal och jag är ju själv en medlem och tycker förstås inte att det som skett är acceptabelt, säger Anette Abramsson, vice ordförande i avdelningsstyrelsen tillika ordförande för Kommunal i Vilhelmina.

Skandalen inom Kommunal

Vill minska medlemstappet

Krismötet som hölls på Ansia i Lycksele handlade förstås om hur Kommunal ska rädda kvar sina medlemmar.

– Det är klart att vi är förtvivlade över det som hänt, säger Abramsson, och kommenterar medlemstappet:

– Det är inte alls bra. Vi har jobbat i flera år för att få fler medlemmar, säger Abramsson.

”En tuff tid”

Hur många som verkligen gjort slag i saken och lämnat här i Västerbotten vet inte Anette Abramsson ännu:

– Det har varit en tuff tid, samtidigt är det som händer där nere och inte här. Det är ju ledningen man är arg på.

Flera vill att hela ledningen ska avgå

Hon återger också att det finns olika tankar om det att Annelie Nordström ställer sin plats till förfogande först till kongressen och att hon sitter kvar tills dess. Hon säger också att det finns flera som velat gå ett steg längre och velat se alla i ledningen lämna sina poster.

– För oss handlar det nu om att komma samman och gemensamt bestämma hur vi ska agera, vilka åtgärdsplaner som nu gäller och hur Kommunal Västerbotten som ju har många medlemmar ska kunna blicka framåt efter krisen.

”Räcker inte”

Sektionen Umeå trafik är inte nöjd med att Annelie Nordström lämnar sin post först vid kongressen.

– Att ordföranden meddelat att hon avgår vid kongressen om fyra månader räcker inte. Övriga i förbundsledningen bör också avgå. Och det bör ske nu, inte vid kongressen, skriver sektionen i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalen inom Kommunal

Mer i ämnet