Foto: Anna Svensson/SVT

Tre till sjukhus efter rondellkrock längs E4

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer fick föras till sjukhus efter en krock i Alviksrondellen på E4 i Umeå på fredagseftermiddagen. Två personbilar krockade i rondellen efter att polisen följt efter en av bilarna i hög hastighet då bilisten inte stannat för polisen. Läget för en av de skadade uppgavs först vara livshotande, men skadorna bedöms nu som moderata, enligt Norrlands universitetssjukhus.

Larmet kom vid 13.30-tiden på fredagen. Enligt räddningstjänsten larmade polisen själv SOS sedan man följt efter en bil i hög hastighet. Bilen körde in i Alviksrondellen och krockade med en annan bilist.

– Två bilar är inblandade och tre personer var fastklämda. Vi har fått klippa, jag vet inte om det var i båda bilarna, säger Frida Klarin, inre befäl räddningstjänsten Umeå.

Tre till sjukhus

Totalt var två män och två kvinnor inblandade i olyckan. Tre personer fördes med ambulans till sjukhus.

Norrlands universitetssjukhus uppgav på fredagskvällen att en kvinna mellan 30 och 40 år vårdas för livshotande skador på intensivvårdsavdelningen. På lördagen har bedömningen av skadorna ändrats och de anses nu som moderata och ej livshotande.

Ytterligare en kvinna och man i 25-årsåldern vårdas för moderata skador vilket kan vara till exempel hjärnskakning, arm- eller underbensfraktur.

Man greps

Mannen i 25-årsåldern greps efter händelsen. Han är känd av polisen sedan tidigare och misstänks nu för grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Mannen har inte kunnat höras av polis än.

– Både målsägande och misstänkt ligger på sjukhus för vård, det är inte möjligt att förhöra honom än. Men så fort det går kommer vi att göra detta, säger David Helgesson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Umeå.

Se bilder och hör polis på plats vid olyckan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.