Personbil har voltat på E4 söder om Umeå – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna fick föras till sjukhus med ambulans efter en trafikolycka med två personbilar inblandade på E4 i höjd med Stöcksjö, strax söder om Umeå, på onsdagseftermiddagen.

Det var klockan 14.21 på onsdagen som räddningstjänsten larmades om olyckan.

– Det är en personbil som voltat och en annan bil som kört in i den bilen bakifrån. Totalt är två personer drabbade, säger Cindy Krol, operatör på SOS Alarm.

Skadades lindrigt

Bilen som voltade ska ha hamnat på taket och den andra bilen hamnade åt fel håll på vägbanan. Räddningstjänst, polis och två ambulanser skickades till platsen. En person, en kvinna i 40-årsåldern, fick föras med ambulans till sjukhus. Hon skadades lindrigt i olyckan och kunde skrivas ut från sjukhuset senare under onsdagen, enligt en patientskaderapport från Norrlands universitetssjukhus.

Polisen utfärdade böter till den ena föraren för att inte ha hållit tillräckligt med avstånd till framförvarande fordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.