Foto: Google Earth/SVT Grafik

Trafikolycka på E45 i Vilhelmina – en person till sjukvård

Uppdaterad
Publicerad

En personbil tappade sitt släp på E45:an i höjd med Volgsjöfors på måndagskvällen. Släpet krockade med en mötande bil som åkte ner i diket. En person fick föras med ambulans från platsen. Skadeläget är okänt.

Vid sextiden på måndagskvällen larmades ambulans, räddningstjänst och polis till E45:an i höjd med Volgsjöfors i Vilhelmina kommun, där en bil tappat sitt släp som krockat med en annan mötande bil.

– Släpet krockade med en mötande bil med tre personer i. En av dem fick föras därifrån med ambulans och oklart skadeläge, säger Mats Kronsten, inre befäl vid räddningstjänsten.

Vägen stängdes

Vägen från Meselefors till Strömåker stängdes först av en kort stund, därefter kunde räddningstjänsten dirigera trafiken som rullat på med begränsad framkomlighet.

– Vi har städat vägbanan, och sett till att trafiken har kunnat ta sig förbi olycksplatsen, säger Mats Kronsten.

Vid 19 tiden var räddningstjänsten i stort sett klara med sin insats på olycksplatsen. Bilen i diket inväntade då bärgning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.