Buss 123 som som kör sträckan Umeå – Holmsund fick sladd, snurrade ett helt varv och hamnade i diket. Foto: SVT

Buss och bil i diket: ”Som en skridskobana på platsen”

Uppdaterad
Publicerad

En buss och en bil hamnade i diket på Blå vägen, i höjd med Gimonäs i Umeå på torsdagsmorgonen. Totalt var 22 personer inblandade i olyckan.

– Det är som en skridskobana på platsen, säger insatsledare Yngve Isaksson.

Vid klockan 07:30 på torsdagsmorgonen kom larm om en trafikolycka på Blå vägen, i höjd med Gimonäs i Umeå. Buss 123 som går mellan Umeå – Holmsund och en personbil åkte i diket. De behövde väja för varandra på den halkiga vägen och det slutade med att båda hamnade på varsin sida av diket.

– Bussen fick sladd och snurrade ett helt varv och hamnade med nosen mot Umeå, säger insatsledare Yngve Isaksson.

Hur gick det för passagerarna?

– Det var tjugotvå passagerare i bussen och fyra i personbilen, en pappa och tre barn i bilen. Men det är inga personskador vilket är helt fantastiskt.

Sex räddningsbilar och två ambulanser blev kallade. Vid 8:15 fick kom en ersättningsbuss för passagerarna att hoppa på. Vägen är helt avspärrad och räddningstjänst arbetar i nuläget med halkbekämpning. Vid 9-tiden berättade SOS alarm att räddningstjänst och ambulans lämnat platsen.

För ungefär tre månader sedan inträffade en annan bussolycka i närheten av denna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.