En lastbil började brinna längs E4 i höjd med Ånäset Foto: SVT, Tommy Forsgren

Besvärligt väglag på flera håll i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Torsdagens snöfall orsakade en del trafikstörningar, främst längst kusten. I vår direktrapport om trafikläget kan du läsa om dagens uppdateringar.

Besvärligt väglag i Västerbotten – flera olyckor

Nu avslutar vi chatten för ikväll!

LJUSVATTNET. En personbil har kört i diket längs E4 vid Ljusvattnet utanför Skellefteå. Bärgare har kallats till platsen.

Det finns inga uppgifter om att det har uppstått några personskador.

En polispatrull dirigerar trafiken under bärgningsarbetet. Det är oklart vad som orsakat avåkningen.

NORDMALING. En personbil körde in i sidan på en lastbil i korsningen mellan Rödviksvägen och Hamngatan i Nordmaling. Larmet kom in strax efter klockan 17 på torsdagen.

Tre personer var inblandade i olyckan, men enligt räddningstjänsten ska ingen av personerna ha skadat sig.

Räddningstjänsten har städat vägbanan och lämnat platsen.

bo • hur är vägen mellan skellefteå å luleå

Hej Bo!

Enligt Trafikverket är det risk för halka på sträckan. Det uppges vara packad snö, lössnö och fläckvis is längs E4 mellan Skellefteå och Luleå. Väglaget kan därför vara besvärligt. Kör försiktigt!

UMEÅ, VÄSTERSLÄTT: Larmet kom vid 13-tiden. En personbil körde in i en annan bil bakifrån på Bomvägen. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades ut till platsen.

En person fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha klagat på nacksmärtor, skriver polisen på sin webbplats.

SOS Alarm uppgav initialt att det vid olycksplatsen kommit in uppgifter om att ungdomar stått och kastat saker från en bro. Något som nu också bekräftas av polisen efter förhör på platsen.

"Det har då framkommit uppgifter som gör gällande att barn/ungdomar har stått uppe på bron och kastat is/snöklumpar på bilarna innan kollisionen. Personerna var inte kvar vid olycksplatsen när polisen kom dit", skriver polisen.

Polisen söker fler iakttagelser och har man tips kring den aktuella olyckan kan man höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Under räddningsarbetet var det stopp i trafiken på platsen, men nu ska trafiken flyta på som vanligt. Enligt polisen har en bärgare varit på plats och fraktat bort en av bilarna, den andra bilen står på sidan om vägen och ska inte utgöra någon trafikfara.

SKELLEFTEÅ: Vid 11-tiden uppmärksammade en polispatrull en trafikolycka på Getbergsvägen/Järnvägsleden i Skellefteå.

Två personbilar, varav en hade släp, var inblandade enligt polisen. En person fick skjuts till sjukvård av patrullen och en bärgare kallades till platsen.

E4 SKELLEFTEÅ: Trafikverket meddelar att en väghyvling pågår genom Skellefteå på E4. Sträckan som berörs är
från cirkulationsplats Sörböle till trafikplats Fällbäcken i båda riktningarna. Trafikverket varnar för att det finns stor risk för köbildningar. Detta beräknas pågå fram till klockan 16.

E4 ÅNÄSET: Larmet kom 10:14. En lastbil som fått problem med motorn orsakar trafikstörningar. Det är begränsad framkomlighet i norrgående körfält.

Lastbilen ska bärgas från platsen.

Räddningstjänsten: "Håll avstånd"

Det har varit besvärligt väglag på några håll under torsdagsmorgonen. Räddningstjänsten uppmanar folk att hålla avståndet till andra bilar i trafiken.
–  Håll avstånd och håll hastighet. Se till att du har belysningen tänd. Det är risk för halka och snörök. Ta det försiktigt på vägarna, säger Ulf Gille, inre befäl vid räddningstjänsten.

Polisen uppmanar till försiktighet

“När snön faller ökar fordonsladdare. Här har någon sladdat ut ur en korsning, vilket är livsfarligt. Polisen kan utfärda böter om 1000 kronor, men det vi vill undvika är att det uppstår en olycka. Var rädda om varann i trafiken”, skriver polisen i södra Lappland på sin facebooksida.

foto: polisen i södra Lappland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.