• Viktigt meddelande:

    Idag kl 15.00 testas Signalen Viktigt meddelande via de utomhusaggregat (tyfoner) som finns i de flesta städer och tätorter. Signalen består av 7 sekunder långa ljudstötar med 14 sekunders tystnad emellan under två minuter. Idag testas signalen - om du i andra fall hör den ska du gå inomhus, lyssna på radion och stänga dörrar, fönster och ventilation. Idag följs meddelandet av signalen Faran över, en enda lång ljudsignal på 30 sekunder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Efter olyckan på bron i Fredrika – nu ser Trafikverket över räcket Foto: SVT

Efter olyckan på bron i Fredrika – nu ser Trafikverket över räcket

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen körde en lastbil genom räcket på en bro utanför Fredrika. För några år sedan inträffade en tragisk olycka på samma plats. Nu ska Trafikverket se över räcket vid bron. I ett första skede sätts barriärer upp mot räcket.

I november 2015 körde en polispatrull under en biljakt ner i vattnet på en bro i Viskasjön utanför Fredrika. En kvinnlig polis i 25-årsåldern dog och en annan polis skadades allvarligt.

Under onsdagen körde en lastbil genom räcket på bron och hamnade på isen. Framdelen på lastbilen gick delvis igenom isen men föraren fick hjälp att ta sig ur hytten och klarade sig utan allvarliga skador.

– Det har hänt många olyckor här, konstaterar Ulf Lundström, räddningschef i beredskap.

Ny bedömning

Räddningstjänsten har flera gånger påpekat den olämpliga kurvan för Trafikverket. Men Trafikverket har tidigare bedömt att hastigheten i kurvan över bron var låg, belysningen bra och vidtog därför inga åtgärder.

Men nu överväger myndigheten att göra förbättringar över bron. I ett första skede sätts barriärer upp mot räcket.

– Vi ska ta ett omtag, sätta dit barriärer efter vägen och så fort tjälen gått ur marken ska vi byta ut räcken och förlänga räcken med ungefär 20 meter, säger Louise Dahlberg, enhetschef underhåll på Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer