Umeå FC sparkar tränaren – assisterande tar över

Publicerad

Nu står det klart att tränaren Benjamin Kinnunen Nassari får lämna Umeå FC och att assisterande Magnus Henrysson får ta över laget.

Umeå FC har resultatmässigt haft det kämpigt i division ett norra denna säsong. När en handfull omgångar återstår har klubben fortfarande inte fast mark under fötterna utan riskerar att hamna i negativt kval.

 Under måndagen togs beslutet att huvudtränare för Umeå FC, Benjamin Kinnunen Nassiri, får lämna. Ansvaret faller istället på Magnus Henrysson som tidigare varit assisterande tränare i laget.

”Förändring är nödvändig”

Nyheten presenterades på klubbens officiella hemsida och ordförande, Håkan Bäckström sa:

– Magnus har haft den här positionen tidigare, med mycket goda resultat, och vet vad det innebär, vilket känns tryggt. Resultaten har tyvärr inte varit tillräckligt bra och vi är i ett prekärt läge rent sportsligt. Därför känner styrelsen att en förändring är nödvändig i detta läge.

Nu fortsätter arbetet med att hitta en ny assisterande tränare till laget, meddelar klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.