Agility, hundpromenad, skydd – se när hundarna och deras ägare invigde den nya träningshallen. Foto: Kalle Ögren

Träningshall för hundar har öppnat i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

I helgen invigdes den nya inomhushallen för hundträning på Vitberget i Skellefteå.

– Det innebär att vi kan hålla på med vår barn- och ungdomsverksamhet året runt, säger Alexandra Alm, ordförande i Skellefteå hundungdom.

Behovet av en inomhushall har Skellefteå brukshundklubb diskuterat i många år och arbetat aktivt för i fem år. Igår, lördag, var det till slut dags att slå upp portarna till den 1 000 kvadratmeter stora hallen.

– För vår förening är det här den största satsningen som gjorts sett till pengar, säger P-O Wallmark, projektledare från Skellefteå BK.

Kostar 8 miljoner

Inomhushallen har kostat ungefär åtta miljoner kronor och har möjliggjorts genom ett stöd från Allmänna arvsfonden på 4,9 miljoner kronor samt 1,6 miljoner kronor från Skellefteå kommun.

Skellefteå hundungdom, som är dotterförening till Skellefteå BK, har varit högst delaktiga i hallens utformning och kommer fylla den med träningar och tävlingar.

– Att träna hund på vintern har varit lite utav en utmaning, men nu kommer vi kunna hålla på med lydnad, rallylydnad och agility även när det är snö ute, säger Alexandra Alm, ordförande i Skellefteå hundungdom.

Hör mer om deras planer och se bilder från invigningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.