Foto: SVT

Tre anmälda överfallsvåldtäkter under ett halvår i Umeå – polisen: ”Vi ser inget samband”

Uppdaterad
Publicerad

På ett halvår har tre kvinnor anmält att de blivit våldtagna utomhus i Umeå. Polisen utreder de misstänkta våldtäkterna men har än så länge ingen misstänkt i någon av fallen.

– Vi ser inget samband mellan någon av de tre händelserna, säger Jenny Viksten, förundersökningsledare vid polisen.

Den 3 oktober vid 04:30-tiden beordrades polis till Väst på stan i Umeå. En kvinna i 20-årsåldern uppger att hon blivit våldtagen på platsen. Polisen spärrar av området och håller förhör med vittnen. 

Den 13 februari vid 03:30-tiden anmäls ytterligare en våldtäkt i närheten av samma plats. 

– Det handlar om en fullbordad våldtäkt, sa Peter Lindgren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till SVT vid tillfället. 

Polisen sökte med hundar i området och uppger att man säkrat spår.

Förra veckan anmäler ytterligare en kvinna att hon överfallits av en okänd gärningsman. Våldtäkten uppges ha skett intill det populära fritidsområdet Nydala i Umeå under tisdagen.

Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och hållit förhör. Man uppger att man inte ser någon koppling mellan de anmälda våldtäkterna.

Hittills finns ingen gripen eller misstänkt något av fallen.

Hör polisen om varför man inte ser något samband mellan de anmälda våldtäkterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.