Soporna som ligger kvar på gårdsområdet under söndagsmorgon vittnade om den tusen personer stora festen på Tvistevägen igår där tre personer fördes med ambulans efter fall från hustak. Foto: SVT

Tre skadade efter fall från hustak på stor fest

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer skadades inatt, två av dem allvarligt, efter att ha klättrat upp på tio meter höga hustak och ramlat till marken under en stor fest på Ålidhöjd i Umeå.

Olyckorna inträffade på en utomhusfest på stadsdelen Ålidhöjd i Umeå där över tusen personer samlats i ett bostadsområde på en anordnad fest. Enligt vittnesuppgifter har festen hållits årligen i tre år, men med en inofficiell arrangör.

Festen pågick på ett studentområde på Tvistevägen med ungefär tusen personer. Under festen har ett antal personer klättrat upp på taken till de tre våningar höga fastigheterna på området. Tre personer ramlade ner från taken och fördes till sjukhus med ambulans, två av dem med allvarliga skador. Fallhöjden har enligt polisen bedömts till ungefär 8-10 meter.

Olycksfesten på Tvistevägen

De två allvarligt skadade personerna är två 22-åriga män som lagts in på vårdavdelning. Den tredje personen, en 24-årig man, hade lindriga skador och har även han lagts in på vårdavdelning.

LÄS MER: Vittnet: ”Jag såg en svart prick falla från hustaket”

Fick flera larm

Det första larmet om att en person fallit från taket kom vid 00.17. Ungefär 40 minuter efter det larmades polisen återigen om att två personer till ramlat från hustaken.

– Men det fanns inte lagstöd för att stänga ner festen då. Man kan inte stänga en fest för att man tycker det är en dålig idé, det måste finnas lagstöd för det. Däremot hade vi en dialog med personer på platsen och vädjat till dem att sluta spela musik och sådant för att förhindra att fler personer kom till skada, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen.

Ingen misstänkt

I nuläget finns ingen brottsmisstänkt för festligheterna. Enligt Peder Jonsson var polisen inte införstådda i att det ska ha planerats någon fest.

– Vad jag fattar så rörde det sig om någon spontan gårdsfest, inte att det var nåt arrangemang.

När SVT når vd:n hos fastighetsbolaget som äger bostäderna på området så vet han ingenting om händelsen.

– Jag vet ingenting om det, jag får återkomma när jag vet mer, säger Thomas Johansson, vd på Balticgruppen Fastighet.

MISSA INTE: Ladda ner SVTs app för mer lokala nyheter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olycksfesten på Tvistevägen

Mer i ämnet