Ambulans och polis larmades till platsen. Foto: SVT

Misstänks för misshandel efter bråk i lägenhet i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Ambulans och flera polispatruller larmades på fredagskvällen till en lägenhet i centrala Umeå. En man i 25-årsåldern greps misstänkt för misshandel. Mannen släpptes senare, men misstankarna kvarstår.

Flera inringare larmade om bråket i bostaden Väst på stan vid 23-tiden.

– Det uppfattades som stökigt och bråkigt i lägenheten och ett antal patruller beordrades dit, säger Tobias Gustafsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Umeå.

En till sjukhus

I lägenheten fanns flera personer och två av dem hade skador som behövde kontrolleras av vården.

Ambulanspersonal kontrollerade en person på plats och ytterligare en person fördes av polis till sjukhus för kontroll.

– Det ska inte ha varit några allvarliga skador, men tillräckligt allvarliga för att de ska behöva kontrolleras av vården, säger Tobias Gustafsson.

Man i 25-årsåldern gripen

En man i 25-årsåldern greps på plats, misstänkt för misshandel av en annan man i liknande ålder. Mannen släpptes dock efter att han förhörts.

– Misstankarna mot honom kvarstår och vi jobbar vidare med ärendet, säger Tobias Gustafsson.

Ytterligare två anmälningar om misshandel, en av dem gällande misshandel eller grov misshandel, upprättades på platsen. I dessa fall har dock ingen frihetsberövats.

– Vi kommer jobba vidare kring dessa fallen. Samtliga ärenden hör ihop på olika sätt, säger Tobias Gustafsson.

Rättelse:

I en tidigare version av texten uppgav polisen att tre personer förts till sjukhus och att den misstänkta är misstänkt för misshandel av tre personer. Polisen har nu backat från de uppgifterna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.