Skellefteå AIK:s deppar efter finalförlusten mot Växjö. Foto: Mikael Fritzon/TT

Trots finalspel – Skellefteå AIK går 3,9 miljoner i förlust

Uppdaterad
Publicerad

I våras spelade Skellefteå AIK finalspel i SHL. Men trots de sportsliga framgångarna går föreningen ändå med förlust säsongen 2017/18.

Säsongen 2016/17 gjorde föreningen jätteförlust och gick 17 miljoner kronor back. Riktigt så dystra är inte årets siffror men Skellefteå AIK noteras ändå för en förlust på 3,9 miljoner. Detta alltså trots att klubben gick till final i SHL-slutspelet. Men resultatet är ingen överraskning menar klubbdirektör Pea Israelsson.

– Det är ett rätt förväntat resultat som vi dessutom budgeterat för. I fjol var en rejäl baksmälla och det här är ett steg framåt. Vi får ändå vara nöjda med resultatet utifrån de förutsättningar som finns.

”Än har vi inte dragit i handbromsen”

De största orsakerna till förlustnoteringen är bland annat dels investeringar i föreningens restaurangbolag Rinkside Ab, och dels att pengar gått till ungdomsverksamheten.

– Ungdomsverksamheten vill vi fortsätta att utveckla. Än har vi inte dragit i handbromsen där utan vi vill fortsätta vårt arbeta med att utveckla ungdomar och juniorspelare, säger klubbdirektören.

Är ni optimistiska inför bättre siffror nästa säsong?

– Ja, det hoppas och jobbar vi för hela tiden. Sen är det klart att det händer mycket under säsongen som kan påverka, till exempel kan en nyckelspelare skadas och behövas ersättas. Men vi har ett fortsatt starkt eget kapital vilket är en trygghet. Vi jobbar vidare, konstaterar Israelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.